Zdravie a wellness

Top 10 najlepších výhod oleja z bavlníkových semien

Top 10 najlepších výhod oleja z bavlníkových semien

Ak sa spýtate niekoho, ako som ja o výhodách olej z bavlníkových semien, všetko, čo dostanete, je praštěná "Ja neviem," usmial. Zatiaľ čo mnohí z nás používa olej z bavlníkových semien v našich životoch day-to-day, málo vieme o mnohých zdravotných výhod. Ja jednoducho milujem šnurovanie mojej šaláty s niektorými z bavlníkových semien - príchuť dodáva do šalátu je naozaj exotické. Matica podobné chuť je neprehliadnuteľné a občerstvenie vyprážané na olej z bavlníkových semien majú dlhšiu životnosť. Jedným z lenivé nedeľné popoludnie, potom zamiešať vyprážanie niektoré ryby v olej z bavlníkových semien, som sa rozhodol stráviť zvyšok popoludnie čítania až o olej z bavlníkových semien. Tu som dal dohromady niekoľko faktov o tomto divu oleja mnoho používaný v pečení niektoré skvelé pochúťky.

História olej z bavlníkových semien:

Cotton bol asi od staroveku a bolo zistené, že ľudia z 3500 BC plietol bavlnu do tkaniny. To bolo zrejmé z kusov látky z Indus Valley civilizácie, ktoré boli nájdené archeológmi. Ako prešiel storočiami, ďalší výskum bol vykonaný zistiť, ako je možné bavlna použitý inými spôsobmi. Bolo zistené, že olej z bavlníkových semien, rastlín, môže byť použitá pre varenie. Ďalšie štúdie zistila, že olej z bavlníkových semien, je ten, ktorý má pomerne málo zdravotných výhod.

Top 10 olej z bavlníkových semien Použitie:

Olej z bavlníkových semien spadá do kategórie rastlinného oleja a je považovaný za jeden z najpopulárnejších jedlé oleje v kuchyniach po celom svete. Používa sa v mnohých rôznymi spôsobmi, ako je obliekanie pre šaláty a fritovanie radu položiek potravín.

load...

Tu je pohľad na top 10 dôvodov, prečo olej z bavlníkových semien je tak populárne:

1. Obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré sú nevyhnutné pre dobré zdravie.

2. To je tiež bohatá na vitamín E, ktorý ako antioxidanty, je dôležitý v boji proti voľné radikály.

3. Olej z bavlníkových semien má nízky obsah cholesterolu, čo je skvelá voľba pre tých, ktorí chcú znížiť svoje hladinu cholesterolu v krvi robí.

4. Tento olej je ideálny pre fritovanie, pretože je známe, že zvyšujú chuť čerstvých potravín, miesto úkrytu im, na rozdiel od niektorých iných olejov.

5. To je považované za lepšie pre pečenie, pretože nie je tak ťažký ako iné oleje.

6. Má vysokú oxidačná odolnosť proti čo je ideálne pre použitie na šalátové dresingy.

7. Bavlníkový olej sa spracováva špeciálne pre široké spektrum aplikácií pri výrobe potravín, a je známe, že je dobrým náhradou za kakaové maslo v cukrovinkách.

8. Môže byť použitý v rotácii s inými olejmi, ako je repkový olej, arašidový olej, atď ako súčasť zdravej výživy.

9. Svetlo textúra tohto oleja robí to skvelé pre kozmetické účely, čo je obyčajná súčasť krémy, pleťové vody, atď.

10. Má ľahkú, neutrálnu chuť, ktorá je milovaný ľuďmi, ktorí nemajú radi oleja so silnými príchuťami.

Niekoľko menej známe fakty o olej z bavlníkových semien:

1. Viete, že olej z bavlníkových semien sa používa ako meradlo pre meranie chuť, rovnako ako pachové vlastnosti v iných olejov?

2. Na rozdiel od mnohých iných olejov, tento olej nie je rýchlo vrátiť na chuť i pri zahriatí na veľmi vysoké teploty.

3. Olej z bavlníkových semien, je jednou z hlavných zložiek vo väčšine orientálnych jedál.

Zloženie a nutričná hodnota z bavlníkových semien:

Veľké percento z polynenasýtených mastných kyselín prítomných v olej z bavlníkových semien, je kyselina linolová. Keď je v porovnaní s inými olejmi a tukmi, ktoré sa bežne používajú, nasýtená mastná kyselina, ktorá obsahuje, je strednej triedy; to je to, že je to stabilnejší než iné oleje, ktoré sa používajú vo varení.

Hoci to je veľmi dobre nasýtený, to ešte nie je rovný niektoré z tvrdých tukov, ktoré sú k dispozícii. Aby boli stabilné, je potrebný rad rastlinných olejov má byť hydrogenované, a keď sa prechádza procesom, trans-tuky rozvíjať. Vzhľadom k svojej prirodzenej stabilite, olej z bavlníkových semien neobsahuje trans-tuky.

Obsah olej z bavlníkových semien, sú nasledujúce:

  • Kyselina linolová: 49 percent na 58 percent.
  • Kyselina olejová: 15 percent na 20 percent.
  • Kyselina palmitová: 22 percent až 26 percent.
  • Kyselina behenovej a kyselina / kyselina lignocerová arachidovou: 10 percent.

Olej z bavlníkových semien je bohatý na tokoferoly, ktoré sú vynikajúcim zdrojom vitamínu E a sú prírodné antioxidanty, čo je prospešné pre naše zdravie. Ako už bolo spomenuté, že nám pomáhajú v boji proti voľné radikály. S trojnásobným množstvom nenasýtených mastných kyselín, ako sú tie nasýtené, mnohí odborníci na zdravie po celom svete tvrdia, že tento olej je zdravý. Hodí diéty riadime v tejto modernej dobe.

Olej z bavlníkových semien Nutrition Graf:

Fakty o výživovej hodnote
Veľkosť porcie 1 polievková lyžica:
Čiastka na jednu porciu
Kalórie 120
Kalórie z tuku 110
% dennej hodnoty *
Celkový obsah tuku 15g20%
Nasýtený tuk 4g 20%
Cholesterol 15mg4%
Sodík 0mg0%
Celkové množstvo sacharidov 0g0%
Diétne vlákno 0g 0%
Proteín 0g0%
Vitamín a 0% Vitamín c 0%
Vápnik 0% Železo 0%
Zinok 0% Tiamín 0%
Riboflavín 0% Niacín 0%
Vitamín b-6 0% Folát 0%
Vitamín b-12 0% Fosfor 0%
Horčík 0% Vitamín d 0%
Percentá denných hodnôt sú založené na diéte s obsahom 2 000 kalórií. Vaše denné hodnoty môžu byť vyššie alebo nižšie v závislosti od vašich potrieb kalórií

Tam je ešte veľa debata o tom, či olej z bavlníkových semien je zdravá ako mnoho ľudí tvrdí. Použitie chemických látok v bavlníkových plantážach vyvolalo veľa obavy o bezpečnosť používania olej z bavlníkových semien. Avšak, v dnešnom trhu, organické bavlníkové je tiež k dispozícii, takže je jednoduché pre ľudí, ktorí dávajú prednosť pred ostatnými olejmi používať vo svojich kuchyniach. Tak na čo ešte čakáte? Choď plechovku olej z bavlníkových semien a používať ho vo svojej kuchyni. Ste si istí, milovať chuť to prepožičiava riadu!

Ste použili olej z bavlníkových semien? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie.

load...